כבר כמה עשורים שארונות ההזזה הפכו לבחירה העיקרית של מעצבי הפנים וזאת מכמה סיבות,
בבניה החדשה לרוב ניתן לראות, כי החללים בבתים החדשים הפכו קטנים יותר. המעצבים צריכים לתכנן בקפידה כל פרט בחדר השינה שצריך להכיל לרוב מיטה שולחן עבודה קטן ארון בגדים ומכשיר טלוויזיה. כאשר מתכננים ארון פתיחה יש להביא בחשבון גם את מיקום פתיחת הדלת ומיקומו בחלל אך בארון הזזה יש להביא בחשבון רק את עומק הארון והדבר מהווה יתרון בולט.
לאחרונה המגמה העיצובית הרווחת והמבוקשת ביותר, היא הקטנת כמות הדלתות בארון, כלומר ייצור של דלתות גדולות. אם עד לפני כמה שנים היה נהוג לחלק ארון במידה 2.4 רוחב לשלוש דלתות היום המגמה היא ל 2 דלתות גדולות וזאת עד לגדלים של דלת שאורכה שני מטר.
כמובן שמגמה זו התאפשרה תודות לפיתוח מנגנונים חדישים שמסוגלים לשאת דלתות בכובד מסוג זה לאורך זמן. אם כן, כאמור, היום המגמה הרווחת בארונות הזזה היא דלתות גדולות ומעוצבות
מאחר והחלוקה החיצונית השתנתה גם החלוקה הפנימית של ארונות ההזזה במגמת העיצוב החדישה מותאמת לתכנון החיצוני וכוללת היום יותר חלוקות פנימיות.
עניין נוסף שהשתנה בשנים האחרונות מבחינת עיצוב ארונות הזזה, היא המגמה לעבור לדלתות חלקות בניגוד לאופנה הישנה של דלתות משולבות או מחולקות ומשלבות סוגי חומרים שונים.